musicentry loader
Bärenreiter Verlag - Alkor Edition

Bärenreiter Verlag - Alkor Edition

O Bärenreiter Verlag είναι ένας Γερμανικός εκδοτικός Οίκος κλασσικής μουσικής με έδρα την πόλη Kassel στο κέντρο της Γερμανίας. 'Εως σήμερα ο Bärenreiter παραμένει μία οικογενειακή επιχείρηση, αρκετά μοναδική ανάμεσα σε μεγάλους εκδοτικούς Οίκους μουσικής. Ο Karl Vötterle ίδρυσε την εταιρία το 1923 και την διοίκησε για πάνω από 52 χρόνια. Ο Alkor-Edition, μουσικός εκδοτικός Οίκος και εκπρόσωπος για σκηνικά και ορχηστρικά έργα, προέκυψε από την εταρία που αρχικά ονομαζόταν Oscar Brandstetter. Ο ιδρυτής του Bärenreiter Verlag, Karl Vötterle, κάλεσε στην συνέχεια την εταιρία να μετακομίσει στην πόλη Kassel για να συμμετάσχει στον όμιλο Bärenreiter Group.

Share

Bärenreiter Verlag

Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τον Karl Vötterle στην πόλη Augsburg το 1923 και μετακόμισε στην πόλη Kassel το 1927, όπου εκεί παραμένει η έδρα της. 'Εχει γραφεία επίσης στις πόλεις Βασιλεία, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Πράγα. Ο Karl Vötterle μετά από μία επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία πέθανε το 1975 αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο ως κληρονομιά στους διαδόχους του. Στην εταιρία τον διαδέχθηκαν η κόρη του Barbara Scheuch-Vötterle και ο σύζυγός της Leonhard Scheuch. To 2011 ο γιος τους Clemens Scheuch έγινε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Bärenreiter. 

Το εκτεταμένο πρόγραμμα έκδοσής τους περιλαμβάνει όχι μόνο το σύνηθες ρεπερτόριο συναυλιών, αλλά και την εκπαιδευτική μουσική, τη σύγχρονη μουσική καθώς και μουσικά βιβλία. Η υψηλής ποιότητας Urtext εκδόσεις τους σε όλα τα φωνητικά και οργανικά σημεία τους έφερε διεθνή αναγνώριση και χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο

Ο Bärenreiter συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους συνθέτες με διαφορετικό υπόβαθρο, στυλιστικές κατευθύνσεις και ηλικίες, μεταξύ άλλων τους Manfred Trojahn, Matthias Pintscher, Beat Furrer και Miroslav Srnka.

Ο Bärenreiter παράγει εκδόσεις οι οποίες είναι σύμφωνες με τις τελευταίες εξελίξεις στην μουσικολογική έρευνα μαζί με μία εξαιρετική διάταξη και υψηλής ποιότητας εκτύπωση. Μεγάλη αξία προσφέρεται και σε υπηρεσίες προσανατολισμένες προς τους πελάτες καθιστώντας έτσι τον Bärenreiter την πρώτη επιλογή για τους μελετητές και τους μουσικούς.

Alkor Edition

Ο Alkor-Edition αντιπροσωπεύει σκηνικά και ορχηστρικά έργα όχι μόνο δικής τους έκδοσης αλλά διανέμει μουσικά υλικά έργων του Βärenreiter και πολλών άλλων εκδοτικών Οίκων μουσικής του εξωτερικού. Περιλαμβάνονται έργα σκηνικά και ορχηστρικά των συνθετών Rameau, Lully, Telemann, Handel, Gluck, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Berlioz, Janácek και τις εκδόσεις των συμφωνιών του Bruckner.

Επίσης από τον Alkor-Edition διατίθενται επιστημονικές κριτικές εκδόσεις από σπουδαίες όπερες όπως του Beethoven “Fidelio”, του Rossini “Il barbiere di Siviglia”, του Bizet “Carmen”, του Halévy “La Juive”, του Dvorák "Rusalka”, του Smetana “The Bartered Bride”, του Gounod “Faust”, του Offenbach “Les contes d’Hoffmann” και “La Belle Hélène” και μπαλέτα του Tchaikovsky. Η σύγχρονη μουσική αποτελεί έναν σημαντικό τομέα του ρεπερτορίου του Alkor, ιδιαίτερα τα έργα των συνθετών του Βärenreiter.

Με τον εκδοτικό Οίκο μουσικής Bärenreiter Verlag/Alkor Edition, συνεργαζόμαστε κατά περίπτωση, για τις παρτιτούρες που διαθέτει για ενοικίαση καθώς και για την αδειοδότηση μουσικοδραματικών παραστάσεων, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από παραγωγούς μουσικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο των δημιουργών που εκπροσωπεί ο εκδότης καθώς και τα έργα τους.

Για να διαχειριστούμε τις παραγγελίες σας για το μουσικό υλικό για τις παραστάσεις σας και να σας δώσουμε την οικονομική μας προσφορά, μπορείτε να μας στείλετε τον κατάλογο των έργων που σας ενδιαφέρουν από το ρεπερτόριο του Bärenreiter Verlag/Alkor Edition, καθώς και πληροφορίες για την παραγωγή σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο. 

KGA (Kasseler Gross Auslieferung) Verlags Service - Warehouse and Distribution

H εταιρία KGA Verlags Service δημιουργήθηκε το 1987 από την υπηρεσία διανομής του μουσικού εκδοτικού Οίκου Bärenreiter Verlag και ανήκει στον όμιλο Bärenreiter Publishing Group. Ως έμπορος χονδρικής πώλησης προμηθεύει πελάτες λιανικής πώλησης που είναι κυρίως μουσικά βιβλιοπωλεία και βιβλιοπωλεία σε όλον τον κόσμο, με τις μουσικές εκδόσεις Bärenreiter καθώς και με εκδόσεις άλλων μικρότερων μουσικών εκδοτών.

Σε συνεργασία με την εταιρία KGA Verlags Service διαθέτουμε προς πώληση 13.499 μουσικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας έκδοσης του ομίλου Bärenreiter Publishing Group. Tους τίτλους των έργων που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να αναζητήσετε στη σχετική σελίδα του site μας.

Αν θέλετε να προχωρήσετε σε παραγγελία ή αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας και το μήνυμά σας στη σελίδα "Εκδήλωση Ενδιαφέροντος" και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

Υλικό για πώληση

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.