musicentry loader
Donemus Publishing

Donemus Publishing

Είμαστε ο εκπρόσωπος  και υποεκδότης του σύγχρονου Εκδοτικού Οίκου DONEMUS PUBLISHING Ολλανδίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, για την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης είμαστε αντιπρόσωπος για τις πωλήσεις του καταλόγου του, ο οποίος αριθμεί 14,500 έργα 600 συνθετών από 80 χώρες.

Share

Ο Donemus Publishing είναι ένας μουσικός Εκδοτικός Οίκος σύγχρονης κλασικής μουσικής.

Ο Donemus (τα αρχικά προέρχονται από το Documentatiecentrum NederlandseMuziek) είναι το Ολλανδικό ινστιτούτο που ασχολείται με την τεκμηρίωση της σύγχρονης μουσικής που δημιουργείται στις Κάτω Χώρες. Ιδρύθηκε το 1947 και από τότε έχει εκδώσει χιλιάδες παρτιτούρες για όλα τα μουσικά όργανα. Μετά το 2000 συγχωνεύθηκε με οργανισμούς όπως το Centrum voor Nederlandse Muziek (CNM), η RIM, ο Gaudeamus και το NPI. Μετά την διακοπή της επιχορήγησης από την κυβέρνηση της Ολλανδίας, από τον Ιανουάριο του 1963, ο Donemus συνέχισε με εμπορικό πλέον χαρακτήρα.

Ο κατάλογος του Donemus Publishing περιέχει 14.500 έργα, 600 συνθετών από 80 χώρες του κόσμου, διαθέσιμα είτε σε έντυπη μορφή είτε ως ηλεκτρονικά αρχεία PDF.

Ο Donemus Publishing ερευνά και παρακολουθεί τις εξελίξεις όπως η μουσική XML και η ψηφιακή μουσική. Επιπλέον, ο Donemus Publishing διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο προγραμματιστών, ερμηνευτών, συνόλων, ορχηστρών και συνεργατών.

Η πλούσια συλλογή σύγχρονης κλασικής μουσικής περιλαμβάνει έργα όχι μόνο από διακεκριμένους συνθέτες όπως οι Van Gilse, Diepenbrock, H. Andriessen, Badings και άλλων δασκάλων των αρχών του 20ου αιώνα, αλλά και από μια επόμενη γενιά συνθετών όπως οι Ten Holt, Van Delden, Van Vlijmen και Schat.

Οι σημερινοί συνθέτες, όπως οι Jeths, Padding, Torstensson, Tsoupaki και Kulenty, εκτελούνται τακτικά σε διεθνές επίπεδο, ενώ ο Donemus Publishing προωθεί δυναμικά αυτούς τους συνθέτες ενημερώνοντας διαρκώς τα κοινωνικά δίκτυα, ανακοινώνοντας τις συναυλίες τους. Ο Donemus επενδύει επίσης στη νεότερη γενιά των συνθετών όπως οι Roukens και De Graaff.

Παλαιότερα ο Donemus Publishing εκπροσωπούσε κυρίως Ολλανδούς συνθέτες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες και συνεργασίες εκπροσώπησης και έκδοσης συνθετών  από διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όπως οι : Martynov, Kourliandski, (Ρωσία), Devreese, Brewaeys (Βέλγιο), Martínez Faegre (ΗΠΑ) και Lunyov (Ουκρανία).

Το Ίδρυμα Donemus είναι ο συμβαλλόμενος εταίρος του Donemus Publishing και εγγυάται τη μη κερδοσκοπική και μακροχρόνια συνεργασία με τους συνθέτες που εκπροσωπεί για να διαφυλάξει τα έργα τους για τις μελλοντικές γενιές.

Ο Donemus Publishing πιστεύει ότι ο μελλοντικός ρόλος ενός εκδότη είναι κάτι περισσότερο από το να παράγει έντυπο μουσικό υλικό και να προωθήσει τις παρτιτούρες.

Ο Donemus Publishing όχι μόνο παράγει υψηλής ποιότητας μουσικό υλικό, αλλά διευκολύνει με την ηλεκτρονική διανομή ηχητικού υλικού μέσω του iTunes, του Spotify και πολλών άλλων μέσων. Αυτό κάνει τον Donemus Publishing τον ιδανικό εκδότη του 21ου αιώνα, καθιστώντας δυνατή ακόμα και την ακρόαση των έργων των συνθετών και όχι μόνο.

Πρόσφατα, το Ίδρυμα Donemus ξεκίνησε τη λειτουργία της 1ης Ακαδημίας Donemus, με στόχο να καλύψει το κενό στη μουσική εκπαίδευση παρέχοντας στους συνθέτες την ευκαιρία να ενημερώνονται για διάφορα σημαντικά θέματα της σύγχρονης μουσικής επιχειρηματικότητας, όπως ο προγραμματισμός, τα δικαιώματα δημιουργού, η χρηματοδότηση, η έκδοση, η συμβουλευτική.

Η Ακαδημία Donemus παρουσιάστηκε στην Διεθνή Ακαδημία Νέων Μουσουργών στην πόλη Τσαϊκόφσκι, όπου περίπου 20 συνθέτες από όλο τον κόσμο έλαβαν τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες.

Ο εκδότης Donemus Publishing χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα εκδόσεων όπου οι ορχήστρες μπορούν να "ενοικιάσουν" το μουσικό υλικό, εκτός από την έντυπη μορφή, και σε μορφή αρχείου PDF χωρίς την υποχρέωση επιστροφής των τυπωμένων μερών. Με την υιοθέτηση αυτής της μεθόδου, τα δικαιώματα για επαναλαμβανόμενες χρήσεις, διευθετούνται απλά με την υπογραφή νέας συμφωνίας άδειας ενοικίασης.

Δείτε ΕΔΩ τον πλήρη κατάλογο των δημιουργών που εκπροσωπεί ο εκδότης καθώς και τα έργα τους.

Για να διαχειριστούμε τις παραγγελίες σας για το μουσικό υλικό για τις παραστάσεις σας ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση όπως την οπτικοακουστική παραγωγή σας, και να σας δώσουμε την οικονομική μας προσφορά, μπορείτε να μας στείλετε τον κατάλογο των έργων που σας ενδιαφέρουν από το ρεπερτόριο του Donemus Publishing, καθώς και πληροφορίες για την παραγωγή σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο. 

Με το πρωτοποριακό του ηλεκτρονικό κατάστημα Donemus προσφέρει όλες τις συνθέσεις για πώληση (έως και 7 όργανα). Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τις συνθέσεις ως έντυπα ή PDF. Ο Donemus υιοθετεί την φιλοσοφία του «δίκαιου μουσικού εμπορίου» με λογικές και ανταγωνιστικές τιμές στο μουσικό υλικό που διαθέτει προς πώληση.

Σε συνεργασία με τον Donemus Publishing διαθέτουμε προς πώληση όλα τα έργα που εκπροσωπούνται από τον εκδότη. Tους τίτλους των έργων που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του εκδότη και σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Αν θέλετε να προχωρήσετε σε παραγγελία ή αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες για τα μουσικά υλικά που πωλούνται, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. 

Υλικό για πώληση

Ο Donemus Publishing αξιοποιεί στο έπακρο τα έργα για λογαριασμό των συνθετών του, αδειοδοτώντας, παρακολουθώντας και αποδίδοντας τα μεγάλα δικαιώματα, στον κάθε έναν ή εγχώρια ή στο εξωτερικό, διασφαλίζοντας ότι οι συνθέτες θα λάβουν τα δικαιώματα που τους αναλογούν.

Συνεργαζόμαστε με τον εκδότη Donemus Publishing για την αδειοδότηση για λογαριασμό των συνθετών του, όλων των χρήσεων των έργων τους που εμπίπτουν στην κατηγορία των μεγάλων δικαιωμάτων.

Για την δραματοποιημένη παράσταση μουσικού έργου, την ηχογράφηση, βιντεοσκόπηση παραστάσεων για ραδιοφωνική ή τηλεοπτική μετάδοση, μέσω διαδικτύου, συνδρομητική ή όχι, για εμπορική ή ιδιωτική εκμετάλλευση, χρειάζεται να λάβετε τη συναίνεση των δημιουργών και τη σχετική άδεια από εμάς.

Για να σας χορηγήσουμε την άδεια για την παράστασή σας ή/και την ηχογράφηση/βιντεοσκόπησή της, μπορείτε να μας στείλετε τις σχετικές πληροφορίες για την παραγωγή σας όπως αριθμός και περίοδος παραστάσεων, αίθουσα ή χώρος και αριθμό θέσεων, τιμές εισιτηρίων, βασικοί συντελεστές, όνομα ορχήστρας/χορωδίας κλπ. και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Κατάλογος 14.000 έργων

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.