musicentry loader

Χρίστος Παπαγεωργίου - Συνθέτης

Διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας συνθέτης, πιανίστας, ομιλητής και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με μεγάλη απήχηση και sold out εμφανίσεις. Κινείται ταυτόχρονα μεταξύ ακαδημαϊκής και ποπ μουσικής συνδυάζοντας όλα τα είδη. Έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία διακρίσεις και συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς και μεγάλα ορχηστρικά σύνολα εντός και εκτός της πατρίδας του.
Share

Συνθέτης , Πιανίστας  Ραδιοτηλεοπτικός Παραγωγός,  Εκπαιδευτικός, Μαέστρος

Ως παραγωγός μουσικών εκπομπών δημιούργησε από το 2002 μέχρι σήμερα την μουσικολογική εκπομπή  της ΕΡΑ3 και της ΕΤ1 (2005-9) "Αναζητώντας την κυρία με τη Στρυχνίνη" και στην ΕΤ2 το «ΟΜΜΑ στις Τέχνες» (2017-18) και πρόσφατα παρουσίασε το «Σταθμός Μέγαρον» της ΕΤ2 (2018-19), ξεπερνώντας συνολικά τις 100 τηλεοπτικές και 600 ραδιοφωνικές εκπομπές.

Την περίοδο 2014-15 διετέλεσε  Διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και εν συνεχεία την περίοδο 2016-2018 ανέλαβε εκ νέου στην ΕΡΤ θέση Ειδικού Συμβούλου Προγράμματος επί Πολιτιστικών Θεμάτων της ΕΡΤ και Ειδικός Σύμβουλος για το Τρίτο Πρόγραμμα και τα Μουσικά Σύνολα.

Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα ώς πιανίστας και συνθέτης στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως Carnegie Hall, Avery Fischer Hall, Symphony Space Auditorium (Νέα Υόρκη), Berlin Philharmonie(Γερμ.), Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Kensington Palace, St. James Palace  (Λονδίνο), στις αίθουσες Codaira Hall, Casals Hall και Κioi Hall (Τόκυο), Rudolfinum Dvorak Hall (Πράγα), στο Bern Kulturkazino , Hans Huber Saal Basel ,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Μ.Μ.Θεσσαλονίκης  κ.α .καθώς  και πληθώρα συναυλιακών χώρων  σε επαρχιακές πόλεις του εξωτερικού  και της Ελλάδας . Επίσης σε πολλές άλλες πόλεις και φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως Hamptons, Chicago-4 Unicef 50th anniversary concert με τους Harry Belafonte και Νάνα Μούσχουρη, Μιλάνο, Μπολόνια, Πάρμα, Βιέννη, Βρεττάνη, Λουκέρνη, Βέρνη, Πράγα, Μπρνό, Οστράβα,και πλήθος άλλων καθώς και σε πολλές ελληνικές πόλεις και νησιά όπως  Πάτρα ,Βόλος, Σπάρτη, Καλαμάτα, Λευκάδα, Κοζάνη, Έδεσσα, Κρήτη, Καβάλα, Άνδρο, Τήνο, Λήμνο,στα Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο) Μάνης, Σαντορίνης, Ηρακλείου Κρήτης ,«Θέσπις» Διονύσου, σε  πολλά πνευματικά κέντρα Δήμων ανά την Ελλάδα κ.α. 

Έχει συμπράξει ως σολίστ και ως συνθέτης με σημαντικές ορχήστρες όπως η Philharmonia του Λονδίνου, η Οxford Philomusica, η Orchestre Symphonique du Capitοle de Toulouse, Buffalo Philharmonic, η Malaga Symphony Orchestra,η Συμφωνική του Μονάχου, η Φιλαρμονική της Οδησσού,την N.H.K. της Ιαπωνικής Ραδιοτηλεόρασης, η Orchestra Sinfonica del Emiglia RomagnaArturo Toscanini”,την Orchestre Symphonique de Neuchatel, , η Czech Radio Symphony, την Odessa Chamber Orchestra, Opawa Chamber Orchestra, , την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ.,  την Ορχήστρα Δωματίου Πατρών, την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και επιπλέον ως μαέστρος με τους New England Symphonic EnsembleΝ.Υ.,  την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, την Ορχήστρα Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ Κρατική Ορχήστρα Κωσταντινούπολης, Σμύρνης Μπούρσας ,Αττάλειας κ.α. 

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου έχει τιμηθεί με βραβεία μεταξύ των οποίων το 1999 το 1ο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης “2 Agosto”  στην Bolognia  της Ιταλίας, στο Piano Duo στους διαγωνισμούς Reding-Piette 1995, Franz Schubert1994, Tokyo Competition 1994 καθώς και από την "΄Ενωση Ελλήνων Κριτικών, Θεάτρου και Μουσικής"  για το 1998 και βραβείο για την πολιτιστική παρουσία του Τρίτου  Προγράμματος  από την «Εταιρία για το κτήριο της Όπερας και  της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης ‘Μαρία Κάλλας’»κ.α.

Το 2013 ανακυρήχθηκε Artist in Residence του βραβευμένου θερινού Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, έπαιξε και διηύθυνε Μότσαρτ στο Avery Fisher Hall  της Νέας Υόρκης και την ίδια χρονιά η Φιλαρμονική της Οδησσού, η ΚΟΑ (στην 70η επέτειό της) καθώς και η Φιλαρμονική του Μπάφαλλο (Buffalo NY) περιέλαβαν στο πρόγραμμά τους τη σύνθεσή του «Πυρρίχιος». Η τελευταία απέσπασε την ίδια χρονιά ειδική μνεία από την ASCAP για την παρουσίάσή του.

Τον Απρίλιο του 2015 και για πρώτη φορά 85 χρόνια μετά τον Δημήτρη Μητρόπουλο έπαιξε και διηύθυνε με ελληνική ορχήστρα το 3ο κοντσέρτο για πιάνο του Προκόφιεφ, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤplus.

Το καλοκαίρι του 2023, στις 21 Ιουνίου στην «Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» έκανε πρεμιέρα στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ από την Κρατική Όπερα της Βάρνας το μιούζικαλ του ‘’Κάλλας και Ωνάσης’’ με ενθουσιώδη υποδοχή. Η 2η επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε ανοίγοντας το ετήσιο χειμερινό φεστιβάλ της Σόφιας παρουσία δύο Προέδρων Δημοκρατίας και κατάμεστο θέατρο με διθυραμβικές κριτικές από κοινό και ειδικούς.

Έχει συνεργαστεί με πληθώρα σημαντικών Ελλήνων μαέστρων, Μ. Λογιάδη, Μ. Μιχαηλίδη, Α.Συμεωνίδη, Β.Φιδετζή, B. Χριστόπουλο κ.α. και συμπράξει με εξέχοντες ξένους μαέστρους όπως οι  M.Plasson, P. Entremont, H. Earle, P. Calderon, D. Callegari, M. Belli, M.Kramer κ.α. Μουσική του παρουσιάζεται από διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως ο κιθαρίστας Oscar Gighlia, οι New York Philharmonic Chamber Soloists, ο Stanley Drucker (1o κλαρινέτο της N.Y.Phil.), η Elmira Darvarova (εξάρχουσα της ορχήστρας της MetΝ.Υ.) η Μαρία Φαραντούρη, ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος κ.α. 

Έχει ηχογραφήσει ως σολίστ και συνθέτης, για διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια όπως το BBC, το Berlin Radio 3, το Swiss Radio, το RAI, το ARD, το 3ο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Α..κ.α.καθώς και μουσική του υπάρχει σε δισκογραφία.

Είναι κάτοχος  τίτλων σπουδών και διεθνών διακρίσεων στους τομείς : σύνθεση, πιάνο, διεύθυνση ορχήστρας, μουσικολογία,διδασκαλία, από Ιδρύματα όπως το Ωδείον Αθηνών, Royal Αcademy of Music (Leverhume Fellow 1994, Winnifred Christie Award 1992), London University(Master in Music and Related Studies), Thames Valley University, το Ίδρυμα Ωνάση κ.α.

Ο Χρίστος Παπαγεωργίου, έχει διδάξει επί μια δεκαετία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπήρξε ισάριθμα έτη Καθηγητής Μουσικής στην Κρατική  Σχολή Χορού και πραγματοποιεί πλήθως σεμιναρίων και συναυλιών-διαλέξεων όπως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πάντειο κα..

Έχει τελέσει μέλος κριτικών επιτροπών διαγωνισμών όπως  Eurovision Young Artists2014, New Soloists Volos Competition 2006, “Franz Schubert”1996 Piano Duo Competition, Διεθνής Διαγωνισμός πιάνου «Μαρία Χαιρογιώργου Σιγάρα",  Πανελλήνιος  Διαγωνισμός Πιάνου του Thessaloniki Piano Festival 2017 κ.α. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Κηφισιάς από το 2015.

Από το 2019 ο συνθέτης εκπροσωπείται για όλο τον κόσμο από την εταιρεία MUSICENTRY.

 

Μερικές από τις κριτικές για τον Χρίστο Παπαγεωργίου ως συνθέτη και ερμηνευτή

…Η παραγωγή καθήλωσε το κοινό στο κατάμεστο Θερινό Θέατρο, προκάλεσε χειροκροτήματα και προκάλεσε ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. ...η παράσταση ...μπορεί να καταταχθεί δίπλα στα αριστουργήματα του Μπρόντγουεϊ...

Κρατική Όπερα της Βάρνας, 14/8/2023

 

Το "Κάλλας και Ωνάσης" ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μιας εκπληκτικής και υψηλής ποιότητας συνάντησης με την τέχνη... "το μέγιστο" ήταν το σήμα κατατεθέν αυτής της εξαιρετικής πρεμιέρας.

Violeta TonchevaPr.- Manager Drama Theatre Varna&State Opera Varna

 

Η αγάπη της Κάλλας και του Ωνάση - καυτή και υπέροχα τραγουδισμένη. Με παρατεταμένα χειροκροτήματα, φωνές "Μπράβο!" και κραυγές έκστασης όπως μετά από ροκ συναυλία, το κοινό στην αίθουσα 1 του Εθνικού Μεγάρου Πολιτισμού υποδέχτηκε την παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας-musical "Κάλλας και Ωνάσης" του Έλληνα συνθέτη Χρήστου Παπαγεωργίου.

«Πολιτισμός» 14/12/2023 Irina Gigova     

 

« Ο Παπαγεωργίου συνθέτης και ο Παπαγεωργίου ερμηνευτής αποτελούν μοναδικό one man show…”

Γιώργος Λεωτσάκος (Εφημερίδα «Εξπρές» 13 Μαρτίου 2010

"Αριστούργημαθα μείνει στην Ιστορία,...’’

Μίκης Θεοδωράκης για το έργο του Χ.Π. «Στυλιστικές Παραλλαγές»

« Ένα σπουδαίο έργοτο κοινό παρακολουθούσε μετουσιωμένοΗ υψηλοτάτου επιπέδου ερμηνεία του έργου από τον κύριο Παπαγεωργίου ήταν ένα μεγάλο γεγονός από μόνο του».

(Elmira Darvarova) 2012

«Δύο Έλληνες συνθέτες ξεχωρίζω για ηχογράφηση. Καλομοίρη και Παπαγεωργίου»

Περιοδικό Fanfare Jan.Feb.2010 Εlmira Darvarova,NAXOS ,Βιολονίστα, Πρώην Eξάρχουσα Μητροπολιτικής Όπερας Ν.Υ. Πρόεδρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του NY Chamber Music Festival

“… πρότυπο για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει η μουσική στο μέλλον.”

Γιώργος Κουμεντάκης, Συνθέτης Καλλ.Διευθ. Ε.Λ.Σ.

 

Για το έργο του «Πυρρίχιος»

Ένας εκπληκτικός συνθέτης Ο «Πυρρίχιος» είναι ένας απόλυτος νικήτής

JoAnn Falletta 4 φορές Grammy award winner Μαέστρος Καλλ.Διευθ. της Φιλαρμονικής του Μπάφαλλο

 

«..Ένα υπέροχο εναρκτήριο έργο κάποιου που την πορεία αξίζει να παρακολουθήσουμε

“CITY & REGION” By Garaud MacTaggart Απρίλιος 2013

 

«…στους 36 χορούς του Σκαλκώττα θα μπορούσε να αποτελεί τον… 37ο»

Γιώργος Μονεμβασίοτης «Ελευθεροτυπία» Μάρτιος 2013

 

Για την Ραδιοφωνική του εκπομπή

Η εκπομπή του είναι η περίφημη «Αναζητώντας την κυρία με τη στρυχνίνη» και είναι από εκείνες που χαίρεσαι να ακούς.

10 πρόσωπα του ραδιοφώνου που αξίζουν

Δημήτρης Κανελλόπουλος e-τετράδιο 23-4-2015

 

Για το έργο του «Ταξίδι του Ιωνάθαν»

(…)Πρώτη φορὰ σὲ 60 χρόνια ἀσκήσεως τοῦ μουσικοκριτικοῦ λειτουργήματος, εἶδα τὸ ἑλληνικὸ κοινὸ νὰ ὑποδέχεται (δικαίως!!!) μὲ παρ' ὁλίγον...ἀτέρμονα καὶ ἀείρροο Νιαγάρα χειροκροτημάτων ἑλληνικὸ ἔργο καὶ μάλιστα παραγγελία τῆς Κ.Ο.Α., (…) συνθέτης ὑψηλοτάτης τεχνικῆς καὶ τεράστιας ἀκροαματικῆς πείρας ὁ Παπαγεωργίου: ,τι δικό του ἔχω ἀκούσει ὄντως μὲ καθήλωσε Μέγας γνώστης τῶν πιανιστικῆς γραφῆς κάθε ἐποχῆς, ὡς συνθέτης πιανιστικῶν ἔργων, ὁ Παπαγεωργίου ἀποδείχθηκε καὶ ἐξ' ἴσου μέγας ἐνορχηστρωτής.

Γιώργος Λεωτσάκος critics-point.gr Μάρτιος 2019

«Το ταξίδι του Ιωνάθαν» του συνθέτη Χρίστου Παπαγεωργίου (…)βρίθει θεμάτων τα οποία μοιράζονται στις διάφορες ομάδες των οργάνων με δεξιοτεχνία που θυμίζει Ρίχαρντ Στράους. (…) η γειτνίασή του, στο πρόγραμμα της συναυλίας της ΚΟΑ

(1/3), με το «Κοντσέρτο για βιολί» του Μπραμς και το συμφωνικό ποίημα «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» του Στράους, δεν το μείωσε ποσώς.

Γιώργος Κύρκος-Τάγιας ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17-3-19

Ο θεατής-ακροατής που έτυχε να δει τον Παπαγεωργίου από κοντά, (…), θα διαπιστώσει τη φλεγόμενη ιδιοσυγκρασία του και το πάθος του για τη μουσική…Ο Γλάρος Ιωνάθαν είναι ο ίδιος και στη μουσική του μεταφέρει τη συγκίνηση που κρατούσε τόσα χρόνια μέσα τουεγκιβώτισε τον Γλάρο. Με την ευγένειά του και την κομψότητά του τίμησε και την Ορχήστρα και το ενθουσιασμένο κοινό και τον ευχαριστούμε θερμότατα. …Η βραδιά ήταν μαγική

Δρ.Ανθούλα Δανιήλ κριτικός, diastixo.gr 09 Μαρτίου 2019

«ένα τίμιο σάουντρακ»

Νίκος Δοντάς,Καθημερινή.1/4/19

«…γραμμένo με πλούσια, ευρηματική ενορχήστρωση…»

Γιάννης Σβώλος, Εφημερίδα των Συντακτών 12/3/19

SOLO PIANO

Toccata in Do, Toccata in C (1987) 4:00

9 – 11 after (publ. Musica Ferrum)

Prelude in Do (1991) 4:00

2 Etudes (1991) 7:00

Στυλιστικές παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα (Στο περιγιάλι το κρυφό) του Μίκη Θεοδωράκη, για σόλο πιάνο (2009) 70:00

Be there on time (1 min. prelude) 1:00

Little prayer on the name of Keith Jarrett (2006) 4:00

Tango (Non mi ami piu) (1996 -2003) 4:00

 

TWO PIANOS

Lullaby

Choros

Suite Nr.1 ''Musical I''

Suite Nr.2 ''Musical II''

 

SYMPHONIC WORKS

(ORCHESTRA)

Πυρρίχιος (2010)

Το ταξίδι του Ιωνάθαν (2019)

 

(STRINGS ONLY)

Canzona for strings (2019) 8:00

Variations on a Greek tune (1988)

''Παπαφλέσσας'' Variations on a filmic theme by Kostas Kapnisis

 

(SONG ARRANGEMENT FOR STRING QUARTET)

Μίκης Θεοδωράκης : Φαίδρα / Βάρκα στο γυαλό / Καυμός 

Μάνος Χατζιδάκις : Πες μου μια λέξη / Θάλασσα πλατιά 

Διονύσης Σαββόπουλος : Μια θάλασσα μικρή

 

CONCERTOS

Concerto for piano and orchestra no. 1 in do (1988 – 1989) 30:00

Concerto for piano and orchestra no. 2 (2003, rev 2007) 35:00

Concert ‘Hommage to J.S.Bach's 1056’ for piano and strings (no. 3) (2009)

Concerto-Ballada for electric guitar and orchestra ("1st Prize 2 Agosto" 1999) 11:00

Violin Concerto (2018) 32:00

 

PIANO / PIANOS and STRINGS

(ORIGINAL)

‘Τρίπτυχον' concertino for two pianos and strings (1996) 17:00

Handel-Papageorgiou 4th Sonata for violin and bass continuo (processed for piano, violin and strings) (2009) 20:00

(ARRANGEMENTS)

Johannes Brahms: 1st, 4th, 5th, Hungarian dances for 2 pianos and strings

Darius Milhaud: 'Scaramouche'' for 2 pianos and strings

 

VOCAL WORKS

Choral Works

Three Choral Movements from ''Callas and Onassis'' (2011) for Mixed Chorus and Symphony Orchestra

Kretan Carols for Mixed Chorus a cappella

Theatre People poetry by G. Seferis for Mixed Chorus a cappella

 

VOICE AND ENSEMBLE 

In Memoriam (στη μνήμη του Στέλιου Παπαδημητρίου) (1996 – 2016 last rev) 8:00

for Soprano - Mezzo Soprano Percussion (Piano incl.) Strings and also arrangements for voice piano oboe violin/ voice piano and strings quartet/ 2 voices piano and string quartet/ 2 voices piano and string quintet/ Voice piano oboe brass and strings

 

CHAMBER MUSIC & SMALL ENSEMBLES

"The Musical Suite" in 4 parts, for 12 pianists /6 Pianos (2017)

"Dragatrakis Variations" for Violin and Piano (2005)

Tango (Non mi ami piu) (1996 -2003) 4:00

Arrangements: Saxophone - Piano/ Saxophone and orchestra/ Guitar - Piano/ Violin - Piano

Lullaby 5:00

Violin and piano/ Two guitars/ Guitar and Piano

 

VOCAL WORKS 

Voice and Piano 

‘’The Theodorakis Cycle (Τα Θεοδωρακικά) (2005)

Κύκλος 10 τραγουδιών σε ποίηση Μίκη Θεοδωράκη

(Versions for: Voice and Piano / Voice Piano & String quartet*)

Φυλακή

Άστατο Πουλί

Στον Συνέλληνα

Δεν με πίστεψες

Exquisite eyes

Το παλικάρι

Το μέτωπο

Της αγάπης λόγια

Το ταξίδι

Μες στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα

Το τραγούδι των τραγουδιών

Τώρα που πεθαίνουν τα λουλούδια

 

*Theodorakis' Cycle

(Soprano Piano and string quartet)

Φυλακή

Άστατο Πουλί

Exquisit eyes

Λόγια Αγάπης

Το παλικάρι

Τώρα που πεθαίνουν τα λουλούδια

Στον Συνέλληνα

 

Κύκλος ροκ τραγουδιών σε στίχους Αργύρη Χατζινάκη

Θα ρθω μια μέρα

Έλα να φύγουμε

Σε ζήτησα μια Κυριακή

Σαν κάρβουνα αναμένα 

...και πασχίζει το σώμα…

Απόψε θα σ' ονειρευτώ

Τελαυταία ώρα

Της φωτιάς τα λόγια (Θέλω απόψε να καώ)

 

Το τραγούδι της Λητώς (2018) 50:00

Κύκλος 7 τραγουδιών σε στίχους Νίκου Μωραίτη (Can also be produced as One-Woman Musical Show with added prose)

Κύκλος 7 τραγουδιών σε στίχους Νίκου Μωραίτη (for voice and piano- voice and orchestra)

Το τραγούδι της Λητώς (2018) 35:00

Κάποτε που ζούσαμε

Ένα βράδυ σαν γλέντι μεγάλο                           

Οι επισκέπτες                                                                          

Λιγάκι να τον δω                                         

Μάτια σου είναι η Μυτιλήνη                                 

Το ονομά σου                                           

Τι ήμουν για κείνον

 

Nανούρισμα (Στίχοι Χρίστος Παπαγεωργίου) (2008)

Ballade for the forgotten ideas (1982)

 

MUSICAL

Callas and Onassis (2007 – 2011) 2h 30 min

Book Music and Lyrics by C.P.

 

ARRANGEMENTS - TRANSCRIPTIONS - ORCHESTRATIONS on other composers

 Songs for voice and large orchestra

Love of my Life (Freddy Mercury) for voice guitar and Orchestra

Skyfall (Adele, Paul Epsworth)

Amado mio (Doris Fisher - Alan Roberts)

La vie en rose (Edith Piaf L&F Monnot)

Johnny Guitar (Victor Young- Peggy Lee)

Sound of Silence Mrs Robinson (Paul Simon) (Simon and Garfunkel Medley)

Serpico - Honeymoon- Que sera sera (Μίκης Θεοδωράκης/Νίκος Γκάτσος, Evans/Livingstone)

Eternaly (Charlie Chaplin)

Por una Gabezza (Carlos Gardel)

Ποιός το ξέρει (Μίμης Πλέσσας - Κώστας Πρετεντέρης)

Ένα Πρωινό - "Annabel" (Σταύρος Ξαρχάκος - Γιώργος Παπαστεφάνου)

Αυτή η νύχτα μένει (Σταμάτης Κραουνάκης)

Κάτασπρο γιασεμί (Χρήστος Λεοντής - Δημήτρης Λέντζος)

Βάρκα στο γιαλό (Μίκης Θεοδωράκης) for two sopranos and Orchestra

 

Voice and Piano solo

Windmills of your Mind (Michel Legran - Alan and Mairylin Bergman)

Αυτή η νύχτα μένει (Σταμάτης Κραουνάκης)

 

"OUR SONG" for 12 Horns -Bass Trombone and Percussion  (2024)

2024

Καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές Δυτέρα με Παρασκευή ERT- ERA - Tρίτο Πρόγραμμα 96.5 FM 13.00-14.00 ( “Αναζητώντας την κυρία με την Στρυχνίνη”)

Ιανουάριος 2024

Athens - Megaron The Athens Concert Hall Piano Days :

27/01/2024 Presentation of the new Steinway “Spirio” 1st Level Foyer (Presenter)

28/01/2024 “Piano Battles” for Two Pianos Drums and Double Bass / works by Chopin, Bolling, Papageorgiou, Bennett, Joplin,Pappas etc

Banquet Hall

Φεβρουάριος 2024

16 - 17/02/2024 Megaron the Athens Concert Hall / KOA Athens State Orchestra “Journey at the Centre of Music”

“The Overture” Christos Papageorgiou Presenter , pianist

Μάρτιος 2024

(Date TBA) KOA Athens State Orchestra “Horn Ensemble” New Work (commissioned)

Απρίλιος 2024

6 - 7/04/2024 , Megaron the Athens Concert Hall / KOA Athens State Orchestra “Journey at the Centre of Music”

“Ballet Music” Christos Papageorgiou, Presenter , pianist

 13/04/2024 /  11th Thessaloniki Piano Festival

Closing Concert at Aristoteleion University of Salonika Aula

Two double piano Concertos

  1. Poulenc (Soloist)
  2. Papageorgiou (Composer and Soloist)

Thessaloniki State Orchestra / Dian Chobanov Conductor

2023

4 Μαρτίου (2 συναυλίες) / Κ.Ο.Α. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» «Η ΣΟΥΙΤΑ» 

15 Μαρτίου / ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ Ίδρυμα Κορίνθου Παρουσίαση 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Ακούμε τοιυς Νέους» Εκπρόσωπος Τρίτου προγράμματος

8 Μαρτίου / Πολιτιστικός Όμιλος «ΦΙΛΙΣΤΕΣ» Κτήριο ΕΚΠΑ Κτήριο Ακαδημίας Αθηνών  Ομιλία:  «Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ της Ελλάδος»  

Μάρτιος – Απρίλιος / ΕΡΑ 3 Τρίτο Πρόγραμμα εκπομπή Θάνου Μαντζάνα : «ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ» 4 ΕΚΠΟΜΠΕΣ  αφιέρωμα «Το Τραγούδι της Λητώς» νέα ηχογράφηση 3 τραγουδιών από τον κύκλο το τραγούδι της Λήτώς με την  σοπράνο Κάτια Πάσχου για τις ανάγκες του συγκεκιμένου αφιερώματος στο Τρίτο Πρόγραμμα.

27, 28, 29 Απριλίου / PIANDEMONIUM - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΟΜΜΘ / “The musical Suite” for 12 pianists “Love song” (encore)

10 Απριλίου / ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος. Πασχαλινή Συναυλία με έργα Τσαικόβφσκυ, Μάλερ, Μπάμπερ και Παπαγεωργίου “In Memoriam” Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών Διεύθυνση Νίκος Μαλλιάρας.Σολίστ Μίνα Πολυχρόνου σοπράνο, Αγγελική Καθαρίου μέτζο, Δημήτρης Βεζύρογλου πιάνο

7 Μαίου / ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ Κηφισιάς /Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Διέθυνση Ορχήστρας Ωδείου

05 - 6 Μαίου / Κ.Ο.Α. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» «Η ΣΟΥΙΤΑ». Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

19 Μαίου  / «Πυρρίχιος»  KOA  «Συναυλία Αφιέρωμα στην Επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων» Διεύθυνση Ορχήστρας : Βλαδιμηρος Συμεωνίδης

1 Ιουνίου / 1η ημερίδα σωματείου ελλήνων κριτικών μουσικής Θεάτρου και Χορού / Μέγαρο Λιλιαν Βουδούρη « Η κριτική στη σύγχρονη Ελλάδα. Προεκτάσεις και προβληματισμοί», Εισηγητής.

21 Ιουνίου / Πρεμιέρα Βάρνα –Όπερα Summer Theatre- Sea Garden -Μιούζικαλ «Κάλλας και Ωνάσης»

20 Ιουλίου / Μπάλτσικ (Balchik) Καλοκαιρινό Φεστιβάλ 9μμ Ισπανικός Πύργος «Κάλλας και Ωνάσης» Όπερα της Βάρνας.

3 Αυγούστου / Φεστιβάλ Κουφονησίων, Άνω Κουφονήσι, Οικία Μιχαηλίδου / Συναυλία για 2 πιάνα κοντραμπάσσο Βιλέν Καραπετιάν και Πάνο Θωίδη ντράμς - Έργα Χρ.Παπαγεωργίου : «Νανούρισμα» για 2 πιάνα - Αποσπάσματα από τις «Στυλιστικές Παραλαγές στο Περιγιάλι το κρυφό» - «Προσευχή στο όνομα του Κηθ Τζάρετ»

12 Αυγούστου / Summer Theatre- Sea Garden Μιούζικαλ «Κάλλας και Ωνάσης» (3rd performance)

1 Οκτωβρίου /7ο Φεστιβάλ «ΜουσιΚώς» Ρόδος, Παλάτι Μεγάλου Μάγιστρου (Ιπποτών)  Συναυλία Λήξης

Χρ. Παπαγεωργίου : Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων «1056»

Σεβαστή Χατζηστρατή πιάνο μικρή ορχήστρα εγχόρδων Κ.Ο.Α. Διεύθυνση Hasan Niyazi Tura .

2 Οκτωβρίου / Επανάληψη του έργου από τους ίδιους μουσικούς στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου (Εκπαιδευτική συναυλία)

8 & 9 Οκτωβρίου / Τίρανα Εθνική Όπερα «Κάλλας και Ωνάσης» Συμπαραγωγή της Όπερας της Βάρνας με την Όπερα των Τιράνων (Ορχήστρα και Χορωδία)

3 Νοέμβριου / Πάτρα Αίθουσα συναυλιών «Μεταλλουργείο» Συναυλία για 2 πιάνα με Τάσο Πάππα, κοντραμπάσο Μαρί Χασάπη ,Πάνο Θωίδη «Προσευχή στο όνομα του Κηθ Τζάρεττ»

4 Νοεμβρίου / 3ο MousiKaloy Φεστιβάλ Μουσικής Καλογεροπούλειου Ιδρύματος /Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου Συναυλία με Τάσο Πάππα, Πάνω Θωίδη, Μαρί Χασάπη ( Προσευχή στο όνομα του Κηθ Τζάρετ και αποσπάσματα από τις «Στυλιστικές Παραλλαγές στο Περιγιάλι το κρυφό».)

4 Δεκεμβρίου / «Κάλλας και Ωνάσης» πρεμίερα στο κλειστό Θέατρο Βάρνας

13 Δεκεμβρίου / «Κάλλας και Ωνάσης» Σόφια Πρεμιέρα Χειμερινού Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ Αίθουσα 1 Κτήριο Πολιτισμού

2022

18 Μαρτίου / Κ.Ο.Α. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» «Το Συμφωνικό Ποίημα»

13 Μαίου / Κ.Ο.Α. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Ταξίδι στο Κέντρο της Μουσικής» «Το Κοντσέρτο».

22 Μαίου / Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Κοντσέρτο για βιολί και Ορχήστρα (Αντώνης Σουσάμογλου, βιολί / Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης / Διεύθυνση, Νίκος Χαλιάσας)

21 Αυγούστου / Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης / «Συναυλία για 2 πιάνα, κοντραμπάσσο και ντραμς»

10 Σεπτεμβρίου / Καλοκαιρινο φεστιβάλ Πάτρας Achaia Clauss / Ρεσιτάλ για Δυο πιάνα Ντράμς και Κοντσραμπάσσο

Χρ. Παπαγεωργίου : «Νανούρισμα» για 2 πιάνα  - «Προσευχή στο όνομα του Κηθ Τζάρετ»

1ο Φεστιβάλ Χάλκης / Συναυλία λήξης , (παρουσία της ΠτΔ)

Χρ. Παπαγεωργίου Αποσπάσματα από το έργο «Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω στο περιγιάλι το κρυφό του Μίκη Θεοδωράκη»

Φεστιβάλ Πίανου Θεσσαλονίκης στην Αθήνα

23 Οκτωβρίου / Masterclass /Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός»

27 Οκτωβρίου / Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου / «Στυλιστικές Παραλλαγές πάνω στο περιγιάλι το κρυφό του Μίκη Θεοδωράκη»

17 Δεκεμβρίου /  «Πορφυρογένειο Ίδρυμα» Αγριάς Βόλου / «Το τραγούδι της Λητώς» Κάτια Πάσχου τραγούδι , απόστολος παληός , πιάνο

2019  

2/7/2029 / στο Βουλευτικό (28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου), συναυλία αφιέρωμα σε εξέχοντες Καναδούς και Έλληνες Συνθέτες. ''In Memoriam'' Χρίστος Παπαγεωργίου

10/7/2019 /  στο Ηρώδειο (Μαρία Φαραντούρη) : Μουσική επιμέλεια και σολίστ Χρίστος Παπαγεωργίου

Το Άρωμα του χρόνου (1996)

30:00 (του Σίμου Βαρσαμίδη)

 

Sylvia’s Path – Documentary (1999)

20:00 (Sylvia Faddis, Bill Cosby συμπραραγωγή και αφήγηση)

 

Pandora (2006)

30:00 (του Γιώργου Σταμπουλόπουλου) (OST περιλαμβάνει ορχηστρικά έργα και 2 τραγούδια με στίχους του Αργύρη Χατζινάκη)

Τελευταία ώρα (On the last Hour) (ρετρό τάνγκο)

Της φωτιάς τα λόγια (Burning words) (τσιφτετέλι)

 

The Wild Duck (2013)

16:00 (του Γιάννη Σακαρίδη)

 

Homage to childhood dreams (2021) κυκλοφορεί στις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες, από την Donemus Records.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται 9 έργα του Χρίστου Παπαγεωργίου από τις "Στυλιστικές παραλλαγές πάνω σε ένα θέμα (Στο περιγιάλι το κρυφό) του Μίκη Θεοδωράκη, για σόλο πιάνο" και 7 ακόμη έργα του συνθέτη, με σολίστ όπως η Lilla Boyadjieva, Μυρτώ Ακριβού, Olgu Kizilay και ορχήστρες όπως Odessa Symphony Orchestra, Istanbul Symphony Orchestra, NHK Symphony Danyu Orchestra.

Τα cookies μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.